Sık Sorulan Sorular

  1. Kablosuz İnternet Yasalmı ?
    Cevap: Evet yasaldır Airnet Telekomünikasyon A.Ş.  Bilişim Teknolojileri Kurumu (BTK) dan İnternet Servis Sağlayıcı Lisansı Olan bir Firmadır.
  2. Wireless nedir ?
    Cevap:Kablo(suz) anlamına gelen wire(less); bilgisayarların birbirleri yada bir erişim noktasının (Access Point) radyo sinyalleri kullanarak veri iletimi yapabildikleri teknoloji bütünü için kullanılan yaygın isimdir.
  3. Sistem nasıl çalışıyor ?
    Cevap:Fiberoptik kablolar ile ana pop noktasına ulaşan yüksek kapasiteli internet, pop noktası üzerindeki anten yardımı ile radyo sinyaline dönüştürülmektedir. 2.4 GHz ve 5 Ghz frekansından yayın yapan vericinin sinyali yakındaki başka bir verici tarafından replike (replication) edilerek kapsama alanı genişlemektedir.
     
  4. İhtiyacımız olan donanım özellikleri nelerdir ?
    Cevap:2.4 GHz wireless özelliği bulunan her tür mobil cihaz, ayrıca her marka model kablosuz internet alıcısı (wireless client) ile bağlantı kurmanız mümkündürayrıca 5Ghz Alıcı Cihazlar. Ofis ve ev kullanımlarında sinyal gücünün yüksek olduğu bir noktaya wifi alıcı yerleştirmeniz daha performanslı bir bağlantı kurmanızı sağlayacaktır.
  5. Bu hizmetten nasıl yararlanabilirim ?
    Cevap:Günümüzde birçok dizüstü bilgisayar kablosuz internet desteği ile satılmaktadır. Kablosuz internet özelliği olmayan bilgisayarınıza kablosuz bağlantı kartı takmanız gerekmektedir. Bunun yanında güçlü sinyal alarak sorunsuz şekilde sürekli bağlı kalmak için kablosuz bağlantı cihazı (wireless access point) alarak iyi sinyal aldığınız bir noktaya konumlandırabilirsiniz. Donanımsal gereklilikleri tamamladıktan sonra tek yapmanız gereken bilgisayarınız aracılığı ile sinyalimizi seçmek ve herhangi bir web browser yardımı ile kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmak.
  6. Yapılan bu bağlantı güvenlimi ?
    Cevap:Kullandığımız üyelik sistemi ile yapılan tüm bağlantıların kayıtlarını tutmaktayız. Ancak yaptığınız veri transferinin şifrelenmeden (No-Encryption) iletildiğini belirtmek isteriz. Yaptığınız bağlantılarda https bağlantıları tercih etmenizi tavsiye ederiz.
  7. Hizmetinizi yaygınlaştırmayı düşünüyormusunuz ?
    Cevap:Bu konudaki çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Sizlerden gelecek talepleri değerlendirerek kapsama alanımızı genişletmek başlıca hedefimiz olacaktır. Bir çok ilde partnerlik yapacak firmalarla iletişim halindeyiz.
  8. Kullanıcı adı ve şifremi girdiğim halde tekrar giriş sayfası açılıyor?
    yardım alabilirsiniz.
  9. Kablosuz ağ listesinde hiç bir ağ adı görünmüyor?
    Cevap 1: Kablosuz ağ listesinde hiçbir ağ adı görünmüyorsa kablosuz ağ adaptörünüz bilgisayar üzerinden kapatılmış, devre dışı bırakılmış veya sürücü yazılımı silinmiş olabilir. Bu üç sebep üzerinde bilgisayarınızda inceleme yaparak sorununuzu düzeltebilirsiniz.
    Cevap 2: Yukarıdaki sorunlardan hiç biri bilgisayarınızda olmadığı halde kablosuz ağ adı görünmüyorsa çevrenizde hiç bir kablosuz ağ yayını yok demektir.
    Cevap 3: Bulunduğunuz konumda daha önce "AirNET kablosuz internet" ağına bağlanmanıza rağmen şu anda aynı konumda bağlanamıyorsanız lütfen teknik destek hattımızı arayınız.
  10. İnternet sayfaları açılıyor fakat msn messenger, yahoo messenger vb iletişim programları ile ilgili bağlantı sorunları yaşıyorum?
    Cevap: İnternet erişiminiz olduğu halde msn vb. programlarda bağlantı sorunları yaşıyorsanız, bu sorunlar genellikle program üreticilerinden kaynaklanmaktadır. Çözüm için öncelikle bir süre bekleyerek tekrar deneyiniz eğer yine de bağlanamıyorsanız kullandığınız programın yeni sürümleri çıkmış olabilir, programın ilgili web sitesinden yeni sürümü indirerek sorununuzu çözebilirsiniz.
  11. Sinyal gücüm çok düşük ne yapabilirim?
    Cevap: Sinyal gücünüz çok düşük ise öncelikle bağlantı kurduğunuz konumu değiştirerek en iyi sinyal aldığınız konumda bağlantı kurmayı deneyiniz. Yine de sinyal gücü değeri aynı ise her geçen gün artan erişim noktalarımız ile sinyal gücünüz zamanla artacaktır.
  12. Masaüstü bilgisayarım var kablosuz internet kullanabilir miyim?
    Cevap: Masaüstü bilgisayarınız için wireless adaptör alarak kablosuz internet hizmetini kullanabilirsiniz.
  13. Evimde 2 adet bilgisayar var tek bir hesap ile iki bilgisayarımdan internete bağlanabilir miyim?
    Cevap: Tek bir hesap ile aynı anda 5 bilgisayara kadar bağlantı kurabilirsiniz,fakat diğer 4 bilgisayar sizin bant genişliğinizi tüketecektir. "bant genişliği" (internet hızı)
  14. Kablosuz internet kullanıcısıyım, internetimi sadece hesabımı açtığım yerde mi kullanabilirim?
    Cevap:Airnet kablosuz internet kapsama alanları dahilinde istediğiniz yerden internete bağlanabilirsiniz.
  15. Bazı sayfalar açılıyor bazı sayfalar açılmıyor sorun neden olabilir?
    Cevap:Açılmayan sayfalar geçici bir süre için veya tamamen hizmet dışı kaldığı için erişemiyor olabilirsiniz.
  16. AirNET kablosuz internet' i nerelerde kullanabilirim, bir harita üzerinden görmem mümkün mü?
    Cevap:Kapsama alanlarını görebilceğiniz online harita www.airnet.web.tr adresinde network ağımız sekmesinde görebilirsiniz.
  17. Sormak istediğim başka sorularım var ?
    Cevap:Aklınıza takılan tüm sorular ve sorunlarla ilgili olarak Bize ulaşabileceğiniz telefon numaraları ve email adresleri için iletişim sayfamızdaki bilgileri kullanabilirsiniz.

 

2019 Airnet İletişim Telekomünikasyon A.Ş. | Kullanıcı Hizmet Sözleşmesi - Gizlilik ve Güvenlik
site by (dw) dynamic web